oerwoud dieren
 
Dieren Het tropisch regenwoud.
Veel dieren uit het tropisch regenwoud hebben hele mooie kleuren. Vooral de vlinders en vogels zijn vaak felgekleurd: geel, rood, blauw, groen, oranje. Je waarschijnlijk wel waarom mensen dat heel mooi vinden en best zon dier als huisdier willen hebben.
Dieren in het tropisch regenwoud.
Behalve vogels en insecten zijn er in de regenwouden nog andere dieren die door de lucht kunnen bewegen, zoals een vliegende" muis, hagedis en eekhoorn. Zij hebben huidplooien tussen hun pootjes, die ze uitspreiden tijdens een sprong. Geluiden zijn belangrijk voor de communicatie in een oerwoud.
Tropisch regenwoud Wikipedia.
De mogelijkheid tot een betere aanpassing heeft er ook voor gezorgd dat steeds kleiner wordende dieren zich goed konden aanpassen, waardoor ook veel van de kleinste dieren ter wereld in het tropisch regenwoud leven of eruit zijn ontstaan. Voorbeelden zijn de enkele centimeters lange kogelvingergekko's' de kleinste reptielen ter wereld.
2. wat leeft er in een tropisch regenwoud tropische regenwouden.
Hieronder volgt een kort overzicht van een aantal verschillende dieren die in het regenwoud leven.: Dit is het pijlgifkikkertje. Het pijlgifkikkertje is een van de giftigste dieren op Aarde. Zijn huid zit vol gif en als je hem aanraakt dan ga je dood.
Het DierenRijk nl Wildlife.
Daarnaast vinden we in het de tropische regenwouden een grote diversiteit aan dieren, een goed voorbeeld zijn de duizenden soorten insecten en vogels. Zoogdieren zijn in de regenwouden kwantitatief minder goed vertegenwoordigd, toch zijn dit misschien wel de bekendste dieren van het woud.

Contacteer ons